از آغاز فعالیت اپل در بازار هدفون‌های کاملا بی‌سیم با معرفی AirPods همراه با آیفون ۷ حدود پنج سال می‌گذرد؛ از آن زمان تاکنون، غول دنیای فناوری، ایرپاد نسل دوم، ایرپاد پرو و صدالبته ایرپاد مکس را به خانواده‌ی هدفون‌های AirPods اضافه کرده و سهمی چشمگیر از بازار هدفون‌ها را به چنگ آورده است؛ البته شرکت مستقر در کوپرتینو با تصاحب Beats Audio در سال ۲۰۱۴، تحت این برند نیز محصولاتی را به‌فروش می‌رساند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به Beats Solo Pro و Beats Studio3 اشاره کرد.


از بین محصولات خانواده‌ی AirPods، هدفون دورگوش اپل موسوم به ایرپاد مکس که دسامبر سال گذشته روانه‌ی بازار شد، جزو دستگاه‌های پرچم‌دار به‌شمار می‌آید و به ادعای اهالی کوپرتینیو، کیفیت صدا، قابلیت حذف نویز و تجربه‌ی کاربری‌اش، شما را شگفت‌زده خواهد کرد؛ اما حتی اگر به ادعای اپل ایمان داشته باشید، زمانی که با برچسب قیمتی ۵۴۹ دلاری آن روبه‌رو می‌شوید، اندکی به ارزش خرید این هدفون بالارده شک می‌کنید.آیا ایرپاد مکس از رقبایی نظیر Bose 700 و Sony WH-1000XM4 که حدود ۲۰۰ دلار از نماینده‌ی اپل ارزان‌تر هستند، به‌قدری باارزش‌تر است که بتوانیم از برچسب قیمتی‌اش چشم‌پوشی کنیم یا خیر؟

طراحی و کیفیت ساخت ایرپاد مکس

در تفسیر ظاهر ایرپاد مکس می‌توان به «ساده و زیبا» بسنده کرد؛ احتمالا متعجب خواهید شد که طراحان اپل حتی لوگوی شرکت را نیز روی ایرپاد مکس نکرده‌اند تا به طراحی مینیمال هدفون آسیبی وارد نشود. بدنه‌ی آلومینیومی ایرپاد مکس کیفیت ساخت فوق‌العاده‌ای دارد و حس‌وحال خوشایندی را نیز به کاربر انتقال می‌دهد؛ اما سنگینی آن‌ به‌همان میزان از ارگونومی دستگاه می‌کاهد. وزن ۳۸۵ گرمی AirPods Max بالغ‌بر ۱۳۰ گرم از محصولات دیگر بیشتر است. سنگینی ایرپاد مکس را در استفاده‌های طولانی یا حین حرکت‌دادن سرتان حس خواهید کرد؛ به‌ویژه اگر پیش‌از ایرپاد مکس از هدفون شرکت‌های Bose و Sony استفاده کرده باشید.
 


هدبند ایرپاد مکس از فولاد ضدزنگ با پوششی نرم ساخته شده است و در میانه‌ی خود بافت توری ویژه‌ای دارد تا با توزیع وزن هدفون، از فشار وارده بر سر کاربر بکاهد. هدبند فلزی ایرپاد مکس ساختار منعطفی دارد و ارتفاع بازوهای تلسکوپی دو انتهای آن را می‌توان به‌گونه‌ای تنظیم کرد که هدفون به‌خوبی روی سر بنشیند. مکانیزم تلسکوپی بازوها حرکت بسیار نرمی دارد و به کاربر حس اطمینان می‌دهد؛ اما در مورد ماندگاری بافت توری خود هدبند در طولانی‌مدت نمی‌توان به‌صورت قطعی اظهارنظر کرد. 

مفصل کروی انتهای بازوهای ایرپاد مکس امکان چرخش کاپ‌های آلومینیومی هدفون را نیز فراهم می‌آورد و اپل این طراحی را انقلابی می‌داند؛ اما برخلاف محصولی همچون هدفون XM4 سونی، ایرپاد مکس از محل اتصال بازوها تا نمی‌شود و برهمین اساس حدود ۸۶ درصد فضای بیشتری درمقایسه‌با هدفون ژاپنی‌ها اشغال می‌کند.

ایرپدهای پارچه‌ای و فوق‌العاده باکیفیت ایرپاد به‌صورت مغناطیسی به کاپ‌ها متصل می‌شوند و به‌خوبی دور گوش کاربر می‌نشینند و احساس راحتی به‌ارمغان می‌آورند. پوشش پارچه‌ای ایرپدها به‌اندازه‌ی نمونه‌های پلاستیکی یا چرمی رقبا باعث تشدید تعرق نمی‌شود. اتصال مغناطیسی و امکان تعویض ایرپدهای ایرپاد مکس، یکی از نکات مثبتی آن‌ها محسوب می‌شود؛ هرچند که برچسب قیمتی ۶۹ دلاری ایرپدها این ویژگی مثبت را کمرنگ می‌کند. 

ایرپاد مکس؛ فوق‌العاده خوش‌ساخت، مینیمالیستی و سنگین

دیجیتال کراون یا دکمه‌ی پیچی آشنای اپل واچ اکنون در ابعادی بزرگ‌تر، روی ایرپاد مکس نیز به‌چشم می‌خورد. این دکمه بالای کاپِ سمت راست هدفون قرار دارد و برای کم/زیاد کردن حجم صدا، پخش/توقف محتوا، رفتن به قطعه‌ی بعدی/قبلی و پاسخ/قطع کردن تماس به‌کار می‌رود. ایرپاد مکس در کنار دیجیتال کراون، از کلیدی برای جابه‌جایی بین حالت‌های Noise Cancelling و Transparency نیز بهره می‌برد.

باوجود تمام مزیت‌ها و جذابیت‌های اتصال بی‌سیم، برخی وظایف نظیر تدوین ویدئو یا موسیقی، نیازمند اتصال سیمی و کاملا بدون تأخیر خواهد بود؛ اما براثر فقدان جک هدفون، کاربر باید با پرداخت هزینه‌ی جداگانه‌ی ۳۵ دلاری، کابل لایتنینگ به ۳٫۵ میلی‌متر را تهیه کند.

کیف هوشمند ایرپاد مکس

زمانی که ایرپاد مکس را از جبعه خارج می‌کنید، افزون‌بر خودِ هدفون و کابل لایتنینگ به USB-C، با محافظ هوشمند ناامیدکننده‌اش مواجه خواهید شد. کیف ایرپاد مکس طراحی بسیار بدی دارد؛ چرا که تمام بدنه را نمی‌پوشاند و هدبند دستگاه بیرون از آن باقی می‌ماند. از سوی دیگر کاپ‌های فلزی ایرپاد مکس هربار پس از خارج‌شدن هدفون از داخل کیف، به یکدیگر برخورد می‌کنند؛ همین موضوع ممکن است در طولانی‌مدت باعث خوردگی رنگ کاپ‌ها شود.

ایرپاد مکس فاقد دکمه‌ی خاموش/روشن است؛ ‌بنابراین هنگامی‌که از ایرپاد مکس استفاده نمی‌کنید، دستگاه به‌صورت خودکار وارد Sleep Mode می‌شود؛ اما اگر هدفون را درون کیف هوشمندش قرار دهید، وارد حالت Ultra Low Power می‌شود؛ بنابراین چنانچه می‌خواهید ایرپاد مکس در حالت غیرفعال، کم‌ترین مصرف باتری را داشته باشد، باید حتما آن را درون کیف نه‌چندان زیبایش قرار دهید.

کیفیت صدا و قابلیت حذف نویز ایرپاد مکس

ممکن نیست که ۵۵۰ دلار برای هدفون دورگوش هزینه کنید و انتظار بالایی از کیفیت صدای آن نداشته باشید. اپل مدعی است که ایرپاد مکس به‌لطف درایورهای ۴۰ میلی‌متری می‌تواند تجربه‌ای متفاوت را برای کاربر رقم بزند؛ اما آیا کیفیت صدای هدفون دورگوشی اپل، به اندازه‌ی برچسب قیمتی‌اش می‌تواند کاربر را متعجب کند؟

ایرپاد مکس در جایگاه یک هدفون بی‌سیم، صدای بسیار خوبی دارد؛ فرکانس‌های بم، میانی و زیر کاملا تفکیک می‌شوند و حجم اضافی فرکانس‌های پایین، خروجی صدای ایرپاد مکس را جذاب‌تر می‌کند. در بالاترین سطحِ صدا، هیچ افت کیفیتی را احساس نخواهید کرد و حجم صدا نیز کافی است.


در بخش‌های بم صدا (شامل مواردی همچون گیتار بیس و درامز) که فرکانس‌های ۲۰ تا ۲۵۰ هرتز را شامل می‌شوند، ایرپاد مکس از ابتدای فرکانس ۲۰ هرتز با اختلاف اندک، دقت بیشتری درمقایسه‌با WH-1000XM4 سونی دارد و با نزدیک‌تر شدن صدا به فرکانس ۲۵۰ هرتز، این اختلاف بیشتر می‌شود. ایرپاد مکس به‌طور کلی در بخش‌های بم صدا بر Bose 700 برتری دارد؛ البته هدفون دورگوشی بوز درمقایسه‌با هدفون سونی نتایج نزدیک‌تری را به هدفون اپل رقم می‌زند. اگر از طرفداران موسیقی‌های ضرب‌دار هستید، توجه داشته باشید که رقبای ایرپاد مکس، کوبندگی بیشتری دارند.

در بخش‌های میانی صدا با بازه‌ی فرکانسی ۲۵۰ تا ۲۰۰۰ هرتز که صدای خود هنرمند را در قطعات موسیقی دربرمی‌گیرد، ایرپاد مکس صدا را تا بخش High-Mid، با دقت بیشتری درمقایسه‌با رقبای خود به گوش کاربر می‌رساند و این برتری در فرکانس‌های بیشتر از ۱۰۰۰ هرتز، به WH-1000XM4 سونی واگذار می‌شود.


در پخش صداهای زیر، در بخش Low-Treble بوز ۷۰۰ دقیق‌تر عمل می‌کند و دقت ایرپاد مکس و WH-1000XM4 سونی تا بخش میانی Low-Treble به یکدیگر نزدیک است؛ اما دقت هدفون دورگوشی اپل در بازه فرکانس ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هرتز ناامیدتان خواهد کرد. در بخش‌های میانی (Mid-Treble) و بالای (High-Treble) صداهای زیر، ایرپاد مکس افت دقت خود را جبران می‌کند و صداها را دقیق‌تر از رقبا پخش می‌کند.

تغییرات صدا در ایرپاد مکس چندان زیاد نیست؛ اما درصورتی‌که طرفدار صداهای واقعی هستید، نه ایرپاد مکس و نه هیچ‌یک از رقبایش از برندهای سونی و بوز درخور شما نخواهد بود. برای شنیدن صدایی نزدیک به صدایی که مدنظر تولیدکننده‌ی اثر است، بررسی هدفون‌های مانیتورینگ به‌جای هدفون‌های بی‌سیم را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

صدای ایرپاد مکس گوش‌نواز و جذاب است؛ اما نه به‌اندازه‌ ۵۵۰ دلار!

نخستین هدفون دورگوشی کوپرتینیونشین‌ها از تراشه‌ی H1 برای ارائه‌ی صدای بهتر و متناسب با گوش کاربر میزبانی می‌کند. درمجموع ایرپاد مکس از حیث صدا کاربر را کاملا راضی خواهد کرد؛ اما بدون اغراق تفاوت آن با رقبا به‌اندازه‌ی ۳۰۰ دلار نیست و «کیفیت صدا» به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند اختلاف قیمت نخستین هدفون کوپرتینیویی‌ها را با رقبا توجیه کند.

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که حین گوش دادن به موسیقی، صدای محیط اطرافتان آزاردهنده به‌نظر برسد و مجبور به افزایش حجم صدای موسیقی باشید؛ تا حدی که گوش از شنیدن صدای محیط ناتوان باشد. در این مواقع، فناوری حذف نویز به کمکتان می‌آید.

کوپرتینیونشین‌ها نخستین‌بار قابلیت Active Noise Cancelling را در ایرپاد پرو به‌کار بردند؛ همان‌طور که پیش‌تر در بررسی ایرپاد پرو گفته بودیم، عملکرد ایرپاد پرو در حذف نویزهای فعال را بسیار تحسین‌برانگیز می‌دانیم. حالا اپل با ایرپاد مکس می‌خواهد در میان هدفون‌های دورگوشی مجهز به قابلیت حذف نویز فعال نیز عرض‌اندام کند.

ایرپاد مکس سیستم حذف نویز کم‌نظیر و تحسین‌برانگیزی دارد

با فشردن دکمه‌ی مربوط به فعال‌سازی حالت حذف نویزهای فعال، شگفت‌زده خواهید شد؛ ایرپاد مکس با بهره‌گیری از ۸ میکروفن مربوط به حذف نویز، به‌خوبی می‌تواند در محیط‌های پرسروصدا شما را غرق در موسیقی کند. برای بررسی دقیق‌تر و مقایسه‌ی حذف نویز ایرپاد مکس با رقبا، به نمودارهای آزمایش جداسازیِ وب‌سایت SoundGuys رجوع کردیم. برای درک بهتر نمودار، باید بدانید که بالاتر بودن جایگاه خط آبی-نقطه‌چین در نمودار به معنای حذف نویز بهتر است.

بیشتر هدفون‌های دورگوشی، در حذف نویزِ فرکانس‌های بیشتر از ۱۰۰۰ هرتز خوب عمل می‌کنند؛ اما تفاوت بین ایرپاد مکس با سایر هدفون‌های مجهز به فناوری حذف نویز، در فرکانس‌های زیر ۱۰۰۰ هرتز و صداهایی نظیر صدای فن یا صدای داخل هواپیما است.

زمانی‌که صحبت از رقبا به‌میان می‌آید، Sony WH-1000XM4 و Bose 700 در صدر فهرست قرار می‌گیرند. از حیث حدف نویز، ایرپاد مکس و هدفون WH-1000XM4 سونی رقابت نزدیکی دارند؛ اما رقابت آن‌ها تا زمانی تنگاتنگ به‌نظر می‌رسد که از بازه‌ی فرکانسی ۱۵۰ تا ۱۰۰۰ هرتز چشم‌پوشی کنیم؛ چراکه ایرپاد جدید اپل، به‌طرز محسوسی نویزها را در این بازه بهتر از رقیب حذف می‌کند. نماینده‌ی Bose در فرکانس‌های ۱۰۰ هرتز تا ۱۰۰۰ هرتز، عملکرد رضایت‌بخشی دارد؛ اما عملکرد هدفون دورگوشی اپل در فرکانس‌های زیر ۱۰۰ هرتز با فاصله‌ی زیادی بهتر است.

نقطه‌ی مقابل حالت Noise Cancelling، حالت Transparency است که هدفون در آن به‌کمک میکروفن‌ها، صدای محیط را به گوش کاربر می‌رساند تا برای قرارگیری در جریان اتفاقات محیط پیرامون، نیازی به برداشتن هدفون از روی سر نداشته باشد، ایرپاد مکس در این حالت عملکرد بسیار خوبی دارد.

بد نیست در جریان باشید ایرپاد مکس صدا را از خود به بیرون درز می‌دهد و در سطح صدای زیاد، اطرافیانتان نیز صدای موسیقی درحال‌پخش را خواهند شنید. توجه داشته باشید رقبای ایرپاد مکس در شرایط یکسان، صدای بسیار کمتری از خود نشت می‌دهند و می‌توانند از این نظر گزینه‌های جذاب‌تری برای انتخاب باشند.

با توجه به کاربری هدفون‌های دورگوشی، کیفیت صدای میکروفن از اهمیتی کمتری درمقایسه‌با سایر بخش‌ها برخوردار است؛ هرچند که ایرپاد مکس می‌تواند صدای خوبی را با نویز کم در مکالمه‌ها منتقل کند. اگر استفاده از میکروفنِ ایرپاد مکس را به تماس‌های تلفنی و جلسات آنلاین محدود کنیم، تجربه‌ی رضایت‌بخشی را برایتان رقم خواهد زد.

ویژگی‌های نرم‌افزار ایرپاد مکس

حالت Spatial Audio که پیش‌تر هم در ایرپاد پرو دیده بودیم، صدا را به‌صورت سه‌بعدی پخش می‌کند. صدای فضایی ایرپاد مکس، تجربه‌ی جالبی است که در تمام محتوای ویدئویی و صوتی با انتخاب گزینه‌ی Spatialize Stereo در مرکز کنترل قابل استفاده خواهد بود؛ اما باوجود جذابیت این ویژگی، نمی‌توان آن را فراتر از قابلیتی سرگرم‌کننده و غیرکاربردی دانست.

همانند سایر محصولات اپل، اتصال ایرپاد مکس به محصولات اکوسیستم کوپرتینیونشین‌ها، ساده، سریع و کم‌نظیر است؛ سوییچ خودکار هدفون بین دستگاه‌هایی که درحال استفاده از آن‌ها هستید، روان و دقیق عمل می‌کند تا تجربه‌ای بسیار خوب را برای کاربر رقم بزند.

یکپارچگی عالی با اکوسیستم اپل و ناقص با سایر پلتفرم‌ها

کوپرتینیویی‌ها اپلیکیشن جداگانه‌ای برای ایرپاد مکس درنظر نگرفته‌اند و تمام تنظیمات مربوط به هدفون را در محیط کاربری سیستم‌های عامل iOS، iPadOS و macOS در اختیار کاربر می‌گذارد؛ اما اتصال ایرپاد مکس و استفاده از آن روی دستگاه‌های اندرویدی و ویندوزی، یکی از معایب ایرپاد مکس به‌شمار می‌رود؛ چراکه علاوه‌بر چالش‌های اتصال به دستگاه، اپلیکیشن یا بخشی در رابط کاربری برای اعمال تغییراتی نظیر فعال/غیرفعال کردن ANC یا استفاده از حالت Spatial Audio وجود ندارد.

درشرایطی‌که آیفون یا آیپدتان را به iOS 14 / iPadOS 14 به‌روزرسانی کرده باشید، می‌توانید از مسیر Settings > Accessibility > Audio/Visual > Headphone Accommodations، تغییراتی در صدای ایرپاد مکس اعمال کنید؛ البته امکان اعمال تغییرات منحصر به ایرپاد مکس نیست و در سایر ایرپادهای اپل و هدفون‌های بیتس نیز در دسترس است.

ایرپاد مکس تنها قادر به پخش کدک AAC است و از پشتیبانی سایر کدک‌ها نظیر aptX، aptX HD یا LDAC خبری نیست؛ درحالی‌که انتظار می‌رود هدفونی با برچسب قیمتی ۵۵۰ دلاری، از کدک‌های بیشتری پشتیبانی کند. به‌طور کلی به‌نظر نمی‌رسد فقدان پشتیبانی از کدک‌های کوالکام و سونی در دستگاه‌های اپل کاربر را دچار مشکلی کند؛ اما اگر از معدود کاربرانی باشید که ایرپاد مکس را برای استفاده با یک گوشی هوشمند اندرویدی تهیه می‌کنید، باوجود پشتیبانی از کدک AAC در دستگاه‌های اندرویدی، احتمال از دست دادن برخی ویژگی‌ها را به همین دلیل درنظر داشته باشید.

یکی از دلایلی که می‌توانست ایرپاد مکس را به گزینه‌ای جذاب برای خرید تبدیل کند، اضافه شدن پشتیبانی از موسیقی‌های Lossless در اپل موزیک است؛ اما اگر برای چنین ویژگی جذابی به‌سراغ ایرپاد مکس می‌روید، بهتر است در جریان باشید که نه ایرپاد مکس و نه هیچ هدفون بی‌سیم مبتنی‌بر فناوری بلوتوث دیگری، به‌دلیل بالا بودن بیت‌ریت فایل‌های Lossless اپل موزیک، امکان پشتیبانی و پخش آن‌ها را ندارند.

باتری ایرپاد مکس

زمانی‌که صحبت از هدفون‌های تمام بی‌سیم به‌میان می‌آید، شارژدهی نیز در اولویت قرار می‌گیرد. ایرپاد مکس درشرایطی‌که حالت ANC فعال باشد می‌تواند تا ۲۰ ساعت کاربر را همراهی کند؛ از طرفی این هدفون دورگوشی، برای شارژ کردن از صفر تا صد، به حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد.

درمجموع شارژدهی ایرپاد مکس کافی به‌نظر می‌رسد؛ اما اگر به‌ندرت در طول روز به منبع انرژی و کابل لایتنینگ دسترسی دارید و شارژدهی از اولویت‌های اول شما محسوب می‌شود، WH-1000XM4 سونی گزینه‌ی مناسب‌تری برای شما محسوب می‌شود.

جمع‌بندی و مقایسه ایرپاد مکس با رقبا

ایرپاد مکس در عموم بخش‌ها نظیر طراحی و کیفیت ساخت، حذف نویز و کیفیت صدا، شارژدهی و هماهنگی با سایر محصولات اپل، در سطح خیلی خوب ارزیابی می‌شود؛ اما هیچ‌کدام از موارد اشاره‌شده نمی‌توانند برچسب قیمتی ایرپاد مکس را توجیه کنند.

هدفون‌های Sony WH-1000XM4 و Bose 700، رقبای اصلی ایرپاد مکس هستند؛ اما با نیمی از برچسب قیمتی هدفون اپل به‌فروش می‌رسند. ایرپاد مکس بدنه‌ای فلزی دارد که حس‌وحال بهتری را به کاربر منتقل می‌کند؛ اما بیش‌از ۱۰۰ گرم از رقبایش سنگین‌تر است. ایرپاد مکس در مجموع بهتر از رقبا نویز محیطی را حذف می‌کند؛ اما در زمینه‌ی کیفیت صدا یا شارژدهی نمی‌توان برتری مطلقی را بدان نسبت داد.

اگر از کاربران اپل هستید و دنبال یک هدفون دورگوشی باکیفیت هستید که علاوه‌بر کیفیت صدای خوب، حذف نویز فوق‌العاده‌ای داشته باشد و ۵۵۰ دلار را رقم سنگینی نمی‌دانید، ایرپاد مکس می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای شما باشد؛ اما اگر به‌دنبال انتخاب گزینه‌های به‌صرفه‌تری هستید، قطعا Bose 700 و Sony WH-1000XM4، گزینه‌های عاقلانه‌تری به‌نظر می‌رسند که ضعفی ۳۰۰ دلاری نیز نسبت به هدفون دورگوشی اپل ندارند.

نویسنده

در مورد نویسنده این مطلب بیشتر بدانید

  • سِودا  بزرگمهر
    سِودا بزرگمهر
    از اعضای تیم زاجی مگ و از طرفداران دنیای دیجیتال
نظرات کاربران زاجیتال

نظر شما در مورد مطلب بالا چیست؟

    هنوز وارد نشده اید

    برای ارسال نظرات خود میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید و یا اگر هنوز ثبت نام نکرده اید در چند ثانیه ثبت نام کنید

    ورود به حساب کاربری