در این مقاله به بررسی جدیدترین گوشی حال حاضر آیفون به نام 12 پرو مکس  کمپانی اپل می پردازیم.

آیفون 12 پرومکس با ابعاد بزرگ تر ، دوربین باکیفیت تر و باتری با حجم بالاتر ، قوی ترین گوشی  حال حاضر آیفون به شمار می آید .

با رنگبندی متنوع و جذاب و با طراحی تخت  ، قوی ترین تراشه در عرصه گوشی های هوشمند ، اتصال 5G  ، دوربینی بزرگتر در مقایسه با تمام گوشی های پیشین  آیفون  شامل پیشرفته  ترین سیستم  لرزش گیر  ، نمایشگر 6.7 اینچی ، توانایی فیلم بردار ی 4K HDR با تمامی دوربین های موجود و همچنین  به ارزش  1100  دلاری ،  آیفن 12 پرو مکس  بروز ترین و پیشرفته ترین در عین حال حجیم ترین و بزرگ ترین گوشی هوشمند حال حاضرر آیفن به شمار می آید  و اولین گوشی آیفن با دگرگونی های  زیاد سخت افزاری  در ماژول دوربین این گوشی پس از سال های زیاد را میتوان مشاهده کرد .

آیا میتوان گفت  نسخه  12PRO MAX  ایفون در مقایسه با بقیه نسخه های موجود آیفون 12 نسخه بهتر و با کارایی  بهتری است ؟ آیا میتوانیم بگویم  با بهبود سیستم لرزش گیر تصویر برداری و  با بزرگ شدن 47 درصدی ابعاد حسگر این گوشی  ،  آیفون 12 پرو مکس  برترین نسخه  ایفن 12 در مقایسه با  نسخه های 12 و 12 پرو است ؟ حال این سوال مطرح می شود که به دلیل ابعاد بزرگ  آن که در حدود 6.7 اینچ میباشد ، باعث میشود کار با این گوشی سخت و دشوار شود ؟در ادامه با برسی و تحلیل این گوشی در سایت زاجیتال به تمامی سوالات ذکر شده در بالا  پاسخ خواهیم داد.

 طراحی و کیفیتت ساخت آیفن 12 پرو مکس 

به نظر می آید بهترین صفت برای توصیف این گوشی با ابعاد 6.7   اینچی آن (غول پیکر ) میباشد با وجود  ابعاد و حجم بزرگ آن که در مقایسعه با 12 پرو فقط از لحاظ همین صفت ابعاد بزرگ دارای تفاوت میباشد و هیچ تفاوت دیگری از نظر زبان طراحی ندارند .  احتمالا  افزایش حجم و وزن 20 درصدی 12 پرومکس صرفا برای  به دست اوردن مدل کامپیوتری CAD از آیفن 12 پرو میباشد.آیفون 12 پرومکس در مقایسه با گوشی  گلگسی اس 20  پلاس باابعاد 6.7 اینچی حدود 42 گرم سنگین تر و  به طور دقیق 4.4 میلیمتر وحدود  0.5 سانتی متر بزرگ تر  میباشد ولی با طراحی  ظریف و منحصر بفردش  بسیار ظریف تر از گلکسی  اس 20  اولترا بشار می آید .

مهمترین تغییر 12 پرو مکس ، زبان طراحی آن است ، و شبیه به طراحی های آیپد پرو و آیفن های مدل 4 و 5 سطح گوشی را به صورت اسکلتی کاملا  تخت انتخاب کرده  اند و با همچنین با نمای  کاملا تخت  هم سوی جلو و  هم از سوی پشت ،  به طوری دقیق که کاملا  هم سطح با لبه های فریم کارگذاشته اند  که بسیار متقارن و با همخوانی کامل زبان طراحی بخش های مختلف  مشاهده میشود  در حالی که  طراحان کمپانی اپل در  اکثر مدل های  قبلی بیشتر از  فریم محدب استفاده میکردند. به نظر می آید طراحی به صورت کامل تخت سری 12 آیفون  راحتی و  خوش دستی  نسل های قبل را ندارد در حالیکه  اکثریت معتقدا به شدت این سری با این طراحی جذاب تر و مدرترن  از سری های قبلی به شمار می آید .

در ساختار 12 پرو مکس از چنان دقت بالایی  به کار رفته که انگار بدنه دستگار دارای ساختار یکدست و یک جنس  میباشد . در این مدل فریم  و پوشش نمایشگر بر یکدیگر  مماس هستند بذدون وجود نوار پلاستکی که در مدل ای قبل بین فریم و پوشش نمایشگر مشاهد میشود .  در طراحی هر دو نسخه آیفون 12 پرو و 12 پرو مکس از  جنس ( فولاد ضد زنک بکار رفته در تجیهزات پزشکی )  استفاده شده است با این تفاوت که فریم فولادی ایفون 12 پرو با پوششی براق همرنگ بدنه تولید میشود  که حس دلنشین تری را  به بیننده القا میکند  اما از معایب  این مدل که به خاطر براق بودن صفحه این گوشی  میتوان به آن اشاره کرد ماندن  جای لک و آثار انگشت و چربی   روی گوشی بسیار بیشتر نسخه 12 پرو مکس آن است.

 تفاوت قطر آیفون 12 پرو مکس در مقایسه با مدل 11 پرو مکس آیفن افزایش 0.2 اینچی صفحه نمتیش آن است.نمایشگر تمام صفحه ی آیفون 12 پرو مکس  ساخته شده از 3 ضلع با حاشیه های به نسبت باریک و  که از سمت ضلع بالا با بریدگی مستطیل شکل به نسبت عریض که حاوی  دوربین سلفی  و ماژول ها ی FaceID  احاطه شده است . طراحان سری 12 آیفن  هیچ گونه تغییری در ابعاد و سایز بریدگی نمایشگر ایجاد نکرده اند ،اما بر  تجربه بصری فراگیر دستگاه با افزایش نسبت صفحه نمایش بر بدنه افزوده اند . 

سرامیک شیلد از نمایشگر آیفون 12 پر مکس محافظت میکند که سرایک شیلد از پوششی ترکیبی از سرامیک و شیشه که بر اساس ادعای کمپانی اپل ،  با وجود کریستال های Nanoscale ،  فرایند تبادل یونی دوگانه و قرارگیری در یک سطح با فریم ، حینن سقوط 4 برابر مقاوم تر از گذشته است و بسیار مقاوم تر از مدل های قبلی در مقابل خراشیدگی و آسیب های روزمره است . بون شک زاجیتال توانایی تایید یا تکذیب این ادعای مطرح شده از طرف شرکت اپل را ندارد ف اما در برسی های فرامزی انجام شده نشان داده میشود که پوشش اختصاصی اپل حداقل در زمینه مطرح شده در مورد مقاومت در برابر خراشیدگی شگفت انگیز ظاهر نشده است ، پس ما تصویه میکنیم که حتما از محافظ نمایشگر استفاده کنید.

قاب پشتی در آیفن 12 پرو مکس برخلاف ذهنیت اکثر افراد که فکر میکنن از  Creamic shield است از  جنس شیشه عادی Gorilla  و به صورت مات تولید میشود. مانند تمامی مدل های پیشین کمپانی اپل تنها نماد سیب گاز زده در میانه ی صفحه پشتی گوشی به چشم میخورد.و همچنین جایگاه دوربین پشتی مانند مدل های پیشین در سمت چپ صفحه پشتی به چشم میخورد اما برخلاف سایر نقاط سطح قاب پشتی ، براق میباشد. برامدگی های دوربین پشتی  باعث لق خورن دستگاه در حین استقاده روی سطوح صافی ماند میز میشود که با تمامی این اوصاف چندان آزار دهنده نمیباشد .

آیفون 12 پرو مکس در مقایسه با آیفون 11 پرو  ، 2.8 میلی متر بلندتر ، 0.3 میلی متر عریض تر و 2 گرم سنگین تر است اما با وجود کاهش چشمگیرانه 0.7 میلی متری ضخامت آن ، تقریبا 7 درصد  ابعاد کلی  کوچک تری دارد. گوشی های مدا 12 پرومکس اپل به راحتی به دلیل ساختار آن از روی دست سر میخورد پس حتما شرط عقل حکم میکند  برای این گوشی قبل از شروع به استفاده از آن ،محافظ تهیه کنید .

کلیدهای فیزیکی آیفون 12 پرو مانند فریم ان تخت هستند ،و چینش آن همانند نسل های قبلل میباشد . کلید های فلزی این دستگاه بسیار محکم  و  و کارکرد آن به این نحو است که باید فشرده شد تا  بازخورد نشان دهد. برای تقویت آنتن دهی در این دستگاه دور تا دور فریم  آن نوار های پلاستکی به کار رفته است و همچنین نوار ای پلاستیکی و عمودی در روی لبه ی سمت راست  آن قرار گرفته است که آنتن اتصال میلی متری 5G را در پس خود دارد.  متاسفانه در این مدل هم مهانند مدلی های پیشین ، کوپرتینونیشن ها ایفون 2020 را نیز با پورت اختصاصی لایتینگ مبتنی بر 2.0 USB تولید می کنند، بنابراین خبری از پورت جدید USB- C  نیست. 

با نگاه به عکس زیر میتوان از ابعاد واقعی آیفون‌های جدید اپل، ذهنیت مناسبی به‌دست آورید.

کمپانی اپل سری جدید گوشی های خود  مدل آیفون 12 نسخه پرو مکس را در رنگ‌های خاکستری، طلایی، آبی و نقره‌ای عرضه کرده است. پوشش مات آیفون ۱۲ پرو لکه، چربی یا آثار انگشت را به‌ ندرت جذب می‌کند؛ اما در نقطه‌ی مقابل، فریم براقش به شدت جذب کرده کٍیفی هارا و آثار به‌جا مانده از چربی، لکه یا انگشت روی فریم فولادی نسخه‌ی پرو بسیار آزاردهنده هستند، بنابراین  طبق پیشنهاد ما در بالا یا باید به فکر کاور بود یا همواره  از یک دستمال میکروفایبر استفاده کرد.

یکی دیگر از تفاوت‌های ساختاری سری جدید آیفون ۱۲ با سری های گذشته به توانایی مقاوت آن‌ها دربرابر آب و گردوغبار است؛ آیفون‌های جدید اپل گواهی IP68  را دریافت کرده اند و اکنون به جای 4 متری که سری های پیشین  تحمل میکردند ، میتوانند فشار اب در عمق 6 متری را به مدت 30 دقیقه تحمل کنند . 

نمایشگر و اسپیکر آیفون ۱۲ پرو مکس

در آیفون ۱۲ پرو مکس بزرگ‌ترین نمایشگر که در  آیفون‌ها تا به امروز استفاده شده است را خواهید دید.پنل اولد ۶.۷ اینچی این گوشی پرچم‌دار با رزولوشن ۲۷۷۸ در ۱۲۸۴ و تراکم ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ تصاویری شارپ و در حد معروفیت و نام تجاری اپل ارائه می‌‌دهد. 

با مشاهده سری های گذشته میتوانیم شاهد  استفاده اپل از  نمایشگر ها ی موسوم به Super Retina XDR  که از نظر روشنایی بخصوص در حالت HDR، این ویژکی نشان از  پیشرفت آن ها نسبت به سری  XS   است . 

اپل بار دیگر از چنین نمایشگرهایی استفاده کرده است ،که از استانداردهای مهم HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی می‌کند.متاسفانه آیفن مدل 12 پرو مکس  نیز همانند نسخه هاس دیگر سری 12 با پنل ۶۰ هرتزی روانه‌ی بازار شد و همین عیب آن را از نظر تجربه‌ی کاربری یک پله عقب‌تر از رقبای هم‌رده‌اش قرار می‌دهد؛ هیج چیز بیشتر از این فقدان جز معایب شاخص  در آیفون‌های جدید نیست . همانند دیگر آیفون‌های این سری فعال کردن گزینه تنظیم روشنایی خودکار در تنظیمات تأثیری در بیشینه‌ی روشنایی ندارد. همچنین میتوان به این عیب هم اشار کرد که روشنایی قسمت های مختلف صفحه نمایشگر نیز تفاوت بسیار جزیئ با یکدیگر دارند.

در آزمایش روشنایی ۵۰ و ۱۰۰ درصد سطح سفید، اعدادی تقریبا مشابه با آیفون ۱۲ پرو به دست آمد؛ با قرار دادن اسلایدر در بالاترین حد و در هر دو الگو روشنایی ۹۷۵ نیت به ثبت رسید که کاملا برای یک پرچم‌دار مناسب است و در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد. اما اینبار الگویی شطرنجی به‌صورت ویدئوی HDR10 را وارد آزمایش کردیم؛ روشنایی در این حالت در هر دو الگوی ۵۰ و ۱۰۰ درصد به ۱۳۷۰ نیت (میانگین) رسید که نتیجه‌‌ای عالی محسوب می‌شود. ثابت بودن روشنایی در زمان افزایش سطح سفید در این‌ آزمایش از نکات مثبت دیگر نمایشگر آیفون جدید محسوب می‌شود.روشنایی حداقل نمایشگر نیز همانند دو آیفون دیگر  ۲ نیت اندازه‌گیری شد. در فضای باز به لطف روشنایی بالای نمایشگر با عث شده که در قضای باز چالشی نخواهید داشت و حسگر تشخیص نور محیط نیز سرعت خوبی  در واکنش نشان دادن دارد. با بزرگ‌تر شدن ابعاد نمایشگر، بریدگی یا ناچ کمتر از دیگر مدلهای آیفون‌ مزاحمت بصری ایجاد می‌کند و تجربه‌ی بسیار عالی در نمایش محتوای ویدئویی به‌خصوص HDR به متقاضیان خود ارائه می‌کند.  مثل  سال‌های گذشته کمپانی  اپل از سیستم تنظیم خودکار رنگ استفاده کرده است و فضای رنگی و حتی روشنایی (در زمان پخش محتوای HDR) به‌صورت خودکار تغییر می‌کند. رابط کاربری و اپ‌ها به‌صورت پیش‌فرض در فضای sRGB اجرا می‌شوند و تنها در زمان نیاز فضای رنگی به فضاهای گسترده‌‌تر مانند P3 تغییر می‌کند.

میانگین خطای ۱.۸ حتی در فضای رنگی معمولی یک نتیجه مناسب ارزیابی می‌شود؛ اپل سابقه‌ی خوبی در کالیبره کردن نمایشگر گوشی‌هایش دارد پس می‌توان دقتی مناسب برای فضاهای غیر از sRGB نیز متصور بود.از دیگر ویژگی‌های نمایشگر آیفون ۱۲ پرو مکس  میتوان به این ویژگی  اشاره کرد که تعادل مناسب رنگ سفید و وجود قابلیت True Tone برای راحتی بیشتر چشم‌ها استفاده شده است. و نکته دیگر این است که  که فعال کردن True Tone خطای رنگ را تا حد ملموسی (۴.۷) افزایش می‌دهد.هر دو نسخه آیفون ۱۲ و ۱۲ پرو  همانند آیفون های گذشته از ترکیب اسپیکر موجود در لبه‌ی پایین خود  و اسپیکر مکالمه‌ی قرار گرفته شده در بریدگی نمایشگر به‌عنوان اسپیکرهای استریو استفاده می‌کنند. پرچم‌داران اپل در زمینه‌ی بازتولید فرکانس‌های مختلف فعالیت بسیار چشمگیری دارند، صدایی شفاف و عاری از نویز تولید می‌‌کنند و حجم صدای تولیدی آن‌ها نیز مطلوب است.

نرم‌افزار و رابط کاربری آیفون ۱۲ پرو مکس

آیفون‌های جدید اپل با سیستم‌عامل iOS 14.1 به‌فروش می‌رسند، این نسخه درمقایسه‌با iOS 14 تفاوت آنچنانی ندارد و مهم ترین قابلیت جدید آن، پشتیبانی از پخش و ویرایش ویدئوهای ۱۰ بیتی HDR در اپلیکیشن Photos روی گوشی‌های آیفون ۸ به‌ بالا است؛ البته iOS 14 به‌خودی خود تغییرات زیای  در زمینه  بصری و ویژگی‌های جدید را درمقابل ‌با iOS 13 دراختیار متقاضیان خود می‌گذارد که در ادامه این مقاله به‌ مواردی  از مهم‌ترین آنها  اشاره خواهیم کرد.بارزترین تغییرات در صفحه‌ی هوم اتفاق می افتد؛ جایی‌که در حال حاضر از ویجت‌هایی با ابعاد متفاوت و قابلیت جدید App Library میزبانی می‌کند.  متقاضی می‌تواند ویجت‌های مختلف را در ابعاد ۲×۲، ۲×۴ و ۴×۴ در تمامی صفحات قرار دهد.  از طرف دیگر امکان گذاشتن چندین ویجت با ابعاد یکسان روی هم و پدید آوردن ویجت لایه‌ای نیز وجود دارد، بدین‌ترتیب می‌توان با سوایپ بین ویجت‌ها جابه‌جا شد؛ البته می‌توان انتخاب ویجت‌ها را به خود سیستم‌عامل سپرد تا این کار را براساس نوع کاربری فرد انجام دهد.

عکس

App Library به‌نوعی حکم اپ دراور را در iOS 14 دارد که از سمت راست  در اخرین صفحه  جای می‌گیرد. و هر اپلیکیشن دانلود شده پس از دانلود به صرت خودکار  در جای مخصوص خود قرار میگیرد.هر اپلیکیشن پس از نصب‌شدن به‌صورت خودکار در دسته‌بندی مخصوص به‌ خودشان وارد می‌شوند. و نکته مهم این است که  بعد از اینکه به صورت خودکار دسته بندی شد  امکان ویرایش دسته‌بندی‌ها وجود ندارد و هر اپلیکیشن براساس دسته‌بندی تعیین‌شده از سوی توسعه‌دهنده درون فولدر مناسب اون اپلیکیشن  اضافه می‌شود؛ البته کاربر می‌تواند تعیین کند که اپلیکیشن‌های جدید پس از نصب تنها در App Library و نه در هوم‌اسکرین قرار گیرند.

کمپانی  اپل اکنون با اضافه‌شدن App Library امکان پنهان‌کردن هوم‌اسکرین‌های دیگر را نیز دراختیار کاربر قرار میدهند.با این وجود در هر موقعی که خواستید ، می‌توانید هوم‌اسکرین دلخواهتان را پنهان کنید. از تغییرات مهم دیگر می‌توان به فشرده‌تر شدن طراحی رابط کاربری تماس‌ها و سیری اشاره کرد؛ چراکه اکنون دیگر تمام صفحه را اشغال نمی‌کنند. مورد بعدی، قابلیت Picture in Picture است که امکان تماشای ویدئو یا ادامه‌دادن تماس تصویری حین استفاده از اپلیکیشن‌های دیگر را به‌ارمغان می‌آورد. لیکیشن Messages اکنون به کاربر اجازه می‌دهد تا حداکثر ۹ مکالمه‌ی مهم‌ را در بالای فهرست مکالمات پین کند. منشن افراد یا پاسخ‌دادن به یک پیام به‌خصوص در چت‌های گروهی نیز از جمله‌ی قابلیت‌های جدید اپلیکیشن‌ Messages به‌حساب می‌آیند.

دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس

آیفون ۱۲ پرو مکس، از بین تمام گوشی‌های هوشمند ۲۰۲۰ اپل،  چشم‌گیر ترین و متفاوت ترین تغییرات را در قسمت دوربین تجربه می‌کند؛ کالایی که دارای بزرگ‌ترین حسگر تاریخ گوشی‌های هوشمند اپل با سیستم لرزش‌گیر جدید است. قابلیت بزرگ‌نمایی اپتیکال تا سقف ۲٫۵ برابر را دراختیار متقاضی می‌گذارد و صدالبته به کمک ماژول LiDAR در زمینه‌ی واقعیت افزوده نیز حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد. صرف‌نظر از موارد یادشده، دوربین اولتراواید و دوربین سلفی تفاوتی با نسل پیشین ندارد. کمپانی اپل برای جذا سازی  هرچه‌بهتر آیفون ۱۲ پرو از نسخه‌ی عادی، سیستم LiDAR را نیز به پنل پشتی آن‌ اضافه کرده است. این ماژول با تاباندن پرتو لیزر روی سوژه و محاسبه‌ی مدت‌زمان بازتابِش، فاصله را از آن می‌سنجد. آیفون از LiDAR برای ایجاد نقشه‌ای دقیق از عمق محیط استفاده می‌کند؛ نقشه‌ای که امکان اسکن اجسام و محیط، جلوه‌های ویدئویی و عکاسی به‌همراه پیاده‌سازی دقیق المان‌های واقعیت‌افزوده را فراهم می‌آورد. آیفون ۱۲ پرو از LiDAR برای فوکوس دقیق‌تر و سریع‌تر در عکاسی شامل حالت پرتره و فیلم‌برداری در تاریکی نیز بهره می‌گیرد. اپل می‌گوید LiDAR سرعت فوکوس را ۶ برابر افزایش می‌دهد.

عکس

به‌کمک ماژول LiDAR آیفون‌های حرفه‌ای اپل به‌طرز محسوسی در اپ‌هایی همچون Measure یا بازی Angry Birds، سطوح را سریع‌تر و دقیق‌تر تشخیص می‌دهند. اکثر دستگاه‌های اپل برای پیاده‌سازی جلوه‌های واقعیت افزوده از تحلیل داده‌های حاصل از دوربین به‌کمک هوش مصنوعی کمک می‌گرفتند؛ درحالی‌که این روش مزایای خود را دارد مانند چند نمونه که در ادامه گفته میشود، افزایش مصرف باتری و کاهش دقت به‌ویژه در محیط‌های تاریک و سوژه‌هایی با رنگ یکسان با پس‌زمینه بود.

ساختار نرم‌افزاری دوربین‌های آیفون دستخوش تغییرات زیادی شده‌ است. پل می‌گوید با اتکا بر قدرت پردازشی خیره‌کننده GPU ،CPU، موتور پردازش عصبی و ISP تراشه‌ی A14، سه قابلیت نرم‌افزاری Smart HDR 3، Night Mode و Deep Fusion را دراختیار کاربر می‌گذارد. 

در شرایط نوری متوسط تا تاریک، هر چهار مدل آیفون ساختارنرم‌افزاری Deep Fusion را با تمام دوربین‌هایشان به‌کار می‌گیرد؛  ساختاری که با ثبت چندین فریم و آنالیز آن‌ها در سطح پیکسل و انتخاب شاخص ترین قسمت هرکدام، براساس ادعای کمپانی  اپل عکس‌هایی  با وضوح بالا و با جزئیات بسیار زیاد و دقیق  تولید خواهد کرد.

برای  تصویر برداری روزمره  الگوریتم Smart HDR 3 با تمام دوربین‌های هر چهار مدل آیفون وارد عمل می‌شود؛ ساختاری  که برای دستیابی به عکس‌هایی واقع‌گرایانه، به‌کمک موتور پردازش عصبی A14 با شناسایی بخش‌های مختلف سوژه، برای هر بخش کنتراست و تراز سفیدی و نوردهی را به‌صورت مجزا تنظیم می‌کند.

حالت Night با دوربین تله‌فوتو آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس دردسترس نیست؛ اما در سه دوربین دیگر ازجمله دوربین سلفی با تاریک‌ترشدن محیط، گوشی براساس شدت نور موجود تعدادی فریم را در سطوح نوردهی مختلف ثبت و بهترین بخش هرکدام را باهم ترکیب می‌کند.کمپانی  اپل می‌گوید Night Mode اکنون امکان نوردهی دو ثانیه‌ای حین عکاسی در دست را فراهم کرده است .

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد  دیگر آیفون‌های پرو، Apple ProRAW نام دارد. به دلیل وجود این ویژگی هم آیفون ۱۲ پرو و  هم ۱۲ پرو مکس درکنار تمام داده‌های استاندارد RAW، میتوان از داده‌های مربوط به پردازش تصویر اپل نیز استفاده کرد . به این دلیل دیگر  در حالت ایده ال دیگر نیاز به کاهش سطح نویز یا تغییرات مربوط به نوردهی مالتی‌فریم نخواهید  داشت. متأسفانه ProRAW هنگام بررسی آیفون ۱۲ پرو مکس در دسترس نبود.

در نسل جدید مدل آیفون 12 میبینیم که رابطه دوربین به نسل های گذشته تفاتی ندارد. مـانند مدل های پیشین  ،سوایپ در نیمه‌ی پایین ، میتوانیم رابط کابری بین حالت های مختلفی که میخواهیم از دوربین استفاده کنیم جابه جا شود .  تنظیمات دوربین در منوی تنظیمات کلی گوشی قرار دارد و هنوز هم مثل نمیتوان اپلیکیشن را در خود اپلیکیشن تنظیم کرد و حتما طبق گفته بال ا برای تنظیمات باید ا ز  به قسمت تنظیمات کلی گوشی سر زد.به‌ خاطر  انطباق دقیق میدان دید دوربین‌ها روی یکدیگر، حین استفاده از دوربین واید می‌توان پیش‌نمایشی از زاویه‌ی دید بالقوه‌ی دوربین اولتراواید را نیز از کناره‌‌های منظره‌یاب مشاهده کرد.

عکس 

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد در  دوربین‌های آیفون  جابه‌جایی نامحسوس و نرم بین سه دوربین است. این قابلیت به قدرت پرازشی  ISP  بستگی دارد و حتی در برترین و کارامد ترین گوش های جهان هم  با لگ محسوسی این ویژگی پیاده میشود . دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس از بزرگ‌ترین حسگر  کل تاریخ  گوشی های هوشمند کمپانی  اپل  استفاده میکند . این گوشی درمقایسه‌با نمونه‌ی 1/2.55 اینچی نسل  قبل خود  و البته آیفون ۱۲ پرو  از ۴۷ درصد حسگر بزرگ‌تر استفاده می‌کند. اگر کمپانی اپل برای سنجش ابعاد حسگر از  قطر آن استفاده کند ، با کمی دقت به ابعاد 1/1.73 اینچ می‌رسیم که به‌بزرگی حسگر بسیار بزرگ  1/1.33 اینچی گلکسی نوت ۲۰ اولترا نیست. حسگر بزرگ آیفون 12 پرو مکس به‌همراه لنز بزرگتر f/1.6 به ۸۷ درصد جذب نور بیشتر، نویز کمتر و صدالبته میدان فوکوس بسیار باریک‌تر می‌انجامد.

با‌توجه به اینکه  سطح حسگر بزرگ تر شده  و تعداد پیکسل‌ها ثابت مانده است ، ابعاد آن‌ها نیز بزرگ‌تر شده و از ۱٫۴ میکرومتر در نسل گذشته به ۱٫۷ میکرومتر رسیده است. کوپرتینونشین‌ها می‌گویند براثر سنگین‌تر شدن حسگر، برای از بین‌بردن آثار لرزش تصویر، به‌جای OIS روی لنز از سیستم لرزش‌گیر حسگر sensor-shift در آیفون ۱۲ پرو مکس استفاده کرده‌اند؛ حسگر به کمک  این سیستم جدید در دو محور x و y حرکت می‌کند. حسگر دوربین اصلی در پسِ لنز وایدی با فاصله‌ی کانونی معادل ۲۶ میلی‌متری و دیافراگم گشوده‌ترِ f/1.6 قرار دارد، از سوی دیگر از سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF بهره می‌برد. 

عکس 

باید به این نکته مهم در اینجا اشاره کنم که با بزرگ تر شدن حسگر بزرگ‌تر هیچ تغییر ی در عکس‌های آیفون ۱۲ پرو مکس  با مدل های پیشین خود نداشته است و دقیقا با همان نقاط مثبت و منفی به چشم میخورد .از جملذله ویژگی های گفته شده میتوان به رنگ‌های چشم‌نواز با گرایش به گرمی، پردازش نامناسب سوژه‌های با جزئیات پیچیده، نظیر  شارپ‌کردن مصنوعی بیش‌از حد آن‌ها، حفظ نویز در سطح مناسب و گستره‌ی دینامیکی واقع‌گرایانه  میتوان اشاره کرد .

عکس

براثر بزرگ‌تر شدن ابعاد حسگر و گشودگی زیاد دیافراگم، عمق میدان دوربین اصلی بسیار کوچک‌تر شده است، این تغییر به ایجاد بوکه‌های طبیعی و محدود شدن صفحه‌ی فوکوس حین عکاسی از سوژه‌های نزدیک می‌انجامد؛ به‌طوری که حتی بخش‌هایی از مرز سوژه نیز به‌همراه پس‌زمینه محو می‌شوند. 

یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد  دیگر دوربین آیفون ۱۲ پرو مکس به فاصله‌ی کانونی و دیافراگم دوربین تله‌فوتو بازمی‌گردد. این دوربین از همان حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و 1/3.4 اینچی نسل گذشته با پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری و فوکوس خودکار PDAF بهره می‌برد و در پسِ لنز ۶۵ میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 و لرزش‌گیر اپتیکال تصویر قرار دارد؛ بنابراین بزرگ‌نمایی اپتیکال تا سقف ۲٫۵ برابر درمقایسه‌با دوربین واید به‌وجود می‌آورد که باتوجه به بزرگ‌نمایی ۵ تا ۱۰ برابری رقبای اندرویدی چندان شگفت‌انگیز نیست.

عکس

عکس‌های دوربین تله‌فوتو در روشنایی روز به‌لحاظ کیفیت رنگ‌های پردازش‌شده، گستره‌ی دینامیکی و سطح نویز شبیه به عکس‌های دوربین اصلی هستند. ثبت جزئیات کم از سوژه‌هایی همچون شاخ‌وبرگ درختان با دوربین تله‌فوتو نیز ادامه دارد؛ اما به‌نظر می‌رسد که شارپ‌‌کردن مصنوعی چنین سوژه‌هایی درمقایسه‌با دوربین اصلی با شدت کمتری رخ می‌دهد.

کمپانی اپل در آیفون ۱۲ پرو مکس نیز مثل مدل‌های دیگر آیفون ۱۲ از دوربین اولتراواید نسل گذشته استفاده می‌کند. این دوربین حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و 1/3.6 اینچی به‌همراه لنز ۵ تکه و ۱۳ میلی‌متری با دیافراگم f/2.4 را برای ثبت عکس‌های فوق‌عریض با میدان دید ۱۲۰ درجه‌ای به‌کار می‌گیرد و در آن خبری از لرزش‌گیر اپتیکال یا فوکوس خودکار نیست؛ بنابراین برخلاف تعدادی از پرچم‌دارها یا حتی میان‌رده‌های پریمیوم اندرویدی نمی‌توان با دوربین اولتراواید عکس‌های ماکرو گرفت.

عکس

در عکس‌های عریض دوربین اولتراواید شاهد افزایش سطح نویز، افت جزئیات به‌ویژه روی سوژه‌هایی با بافت پیچیده و محدودتر شدن گستره‌ی دینامیکی هستیم؛ اما رنگ‌های پردازش‌شده به دوربین اصلی بسیار نزدیک هستند. برخللاف آیفون 12 پرو مکس ،تعدادی از پرچم‌داران شاخص بازار نظیر هواوی پی ۴۰ پرو به‌لطف قابلیت فوکوس خودکار، امکان عکاسی ماکرو را نیز با دوربین اولتراواید فراهم می‌آورند.

مقایسه‌ی میدان‌های دید متفاوت آیفون ۱۲ پرو مکس 

با تاریک‌تر شدن محیط، آیفون‌های جدید به‌صورت خودکار  از حالت Night  استفاده می‌شود تا به‌کمک ثبت چندین فریم با نوردهی‌های مختلف و ترکیب آن‌ها، به کیفیت عکس های شبانه کمک شود . نرم‌افزار دوربین به‌صورت خودکار مدت‌زمان نوردهی را تعیین و درکنار آیکون Night Mode نشان می‌دهد؛ اما امکان تغییر مدت‌زمان نوردهی  یا غیرفعال‌سازی Night Mode فراهم است. انتخاب گوشی معمولا برای عکاسی دستی یک تا ۳ ثانیه  است ؛ البته بسته به شرایط محیط، مدت‌زمان نوردهی تا چندین ثانیه نیز افزایش می‌یابد. Night Mode در تمام دوربین‌ها غیراز دوربین تله‌فوتو دردسترس قرار دارد.

گالری عکس‌های دوربین واید در تاریکی

عکس

ساختار Night Mode  کمپانی اپل در شرایط نوری ضعیف، عملکرد محتاطانه‌ای دارد و به‌دنبال بدل‌کردن تاریکی شب به روشنی روز نیست. بسیاری از عکس‌های دوربین اصلی با نوردهی یک تا ۲ ثانیه‌ای ثبت می‌شوند و در آن‌ها تعادل مناسبی بین نویز و سطح جزئیات وجود دارد؛ اما تصور می‌کنیم که در زمینه‌ی گستره‌ی دینامیکی و نوردهی متعادل، برتری از آن رقبای دیگر از جمله پیکسل ۵ گوگل است.

یکی از معایب این دوربین اسن است که هنگام عکاسی در شب ، حساسیت بیش‌از حد دوربین به لرزش است؛ به‌طوری که در نوردهی‌های ۲ تا ۳ ثانیه‌ای، سوژه‌هایی با حرکت‌های جزئی نظیر گلی در معرض وزش باد دچار محوشدگی می‌شوند.

مقایسه‌ عکس‌های دوربین واید آیفون ۱۲ پرو مکس و آیفون ۱۱ پرو مکس در تاریکی

عکس

با بزرگ ترشدن حسگر ،جذب نور بیشتر میشود  و باعث بی‌نیاز شدن به نوردهی‌های طولانی‌تر می‌انجامد؛ دوربین اصلی آیفون ۱۲ پرو مکس درمقایسه‌با  نسل های قبلی خود می‌تواند عکس‌های بهتری را در تاریکی بگیرد. آیفن 12 پرو مکس  با وجود کاهش چشم‌گیر نویز، جزئیاتی هم‌سطح با آیفون ۱۱ پرو مکس  را ثبت می‌کند.

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در تاریکی

عکس‌های دوربین اولتراواید تاریک‌تر از عکس‌های دوربین اصلی ثبت می‌شوند، نویز بیشتر و جزئیات کمتری دارند؛ اما کیفیت رنگ‌های ثبت‌شده و گستره‌ی دینامیکی به دوربین اصلی نزدیک‌تر هستند. ناگفته نماند که ویژگی‌های یادشده به‌لطف پشتیبانی دوربین اولتراواید از Night Mode به‌دست می‌آیند؛ چراکه با خاموش‌کردن آن،  عکس ها بسیار بی کیفیت میشود .

برخلاف تعدادی از پرچم‌داران شاخص اندرویدی، حالت Night با دوربین تله‌فوتوی آیفون ۱۲ پرو مکس دردسترس قرار ندارد؛ البته نرم‌افزار دوربین بسته به‌شدت نور محیطی، برخی مواقع برای ثبت عکس‌های با زوم ۲٫۵ برابری به‌جای دوربین تله‌فوتو از تصویر کراپ‌شده‌ی دوربین واید استفاده می‌کند که در این شرایط می‌توان Night Mode را نیز به‌کار گرفت.

مقایسه‌ عکس‌‌های با زوم ۲٫۵ برابری دوربین واید و تله‌فوتو در تاریکی

عکس

آیفون ۱۲ پرو مکس به‌صورت پیش‌فرض حین انتخاب حالت Portrait، عکس‌ها را با دوربین تله‌فوتو و میدان دید 2.5x می‌گیرد؛ البته امکان عکاسی پرتره با میدان دید عریض‌ترِ 1X به‌کمک دوربین واید گوشی نیز وجود دارد. آیفون ۱۲ پرو مکس با اتکا بر LiDAR برای جداسازی سوژه از پس‌زمینه، امکان عکاسی پرتره‌ی Night Mode را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد که با لمس آیکون Night Mode حین عکاسی پرتره در تاریکی فعال می‌شود. در این حالت، آیفون ۱۲ پرو مکس صرفا با دوربین واید عکاسی می‌کند.

بررسی عکس‌های سلفی آیفون ۱۲ در طول روز و شب

آیفون همیشه در زمینه فیلم برداری یک از گوشی های مطرح بازار بود است و  اکنون با تولید سری جدی و تغییرات جدیدی که در دوربین خود  داده است قوی تر از قبل ظاهر شده است.

آیفون ۱۲ پرو امکان فیلم‌برداری HDR با فرمت Dolby Vision و وضوح 4K با تمام دوربین‌هایشان را دارند؛ البته نرخ فیلم‌برداری Dolby Vision با دوربین‌های پشتی بالغ‌بر ۶۰ فریم‌برثانیه و نرخ فیلم‌برداری HDR با دوربین سلفی نیز حداکثر ۳۰ فریم‌برثانیه خواهد بود. با وجود پشتیبانی دوربین تله‌فوتو از نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه، در کمال تعجب در این نرخ، آیفون اجازه‌ی سوئیچ به دوربین تله‌فوتو را حین فیلم‌برداری نمی‌دهد؛ بنابراین ویدئوهای ۶۰ فریم‌برثانیه‌ای دوربین تله‌فوتو باید به‌صورت جداگانه ضبط شوند.

حالت‌های دردسترس برای فیلم‌برداری با آیفون ۱۲ پرو دقیقا مشابه با آیفون ۱۲ پرو است ؛ اما با توجه به تغییر حسگر دوربین واید و لنز دوربین تله‌فوتو انتظار می‌رود که ویدئوی خروجی آن‌ها متفاوت باشد. ما از گستره‌ی دینامیکی، کنتراست و رنگ‌ها رضایت داشتیم؛ سطح نویز در ویدئوهای واید و تله‌فوتو پایین و در ویدئوهای اولتراواید بالا است، از سوی دیگر سطح جزئیات نیز در ویدئوهای اولتراواید با دو دوربین دیگر هم‌خوانی ندارد.

جدول 1

ضبط ویدئوهای ۱۰ بیتی به‌جای ۸ بیت امکان ثبت ۷۰۰ میلیون رنگ را در ویدئوها فراهم می‌آورد. آیفون حین فیلم‌برداری HDR، در هر فریم به‌کمک دو سطح نوردهی متفاوت، هیستوگرامی از مقادیر رنگی ایجاد می‌کند. متادیتای موردنیاز برای فرمت Dolby Vision تولید می‌شود. اپل داده‌های مربوط به HDR را خارج از استریم ویدئو ذخیره می‌کند تا حین تماشای ویدئو در نمایشگرهای فاقد قابلیت HDR، تصاویر به‌درستی به‌نمایش درآیند.

بازدهی و عملکرد آیفون ۱۲ پرو مکس

مهم ترین ویژگی نسل جدید گوشیهای کمپانی اپل پشتیبانی از شبکه‌ی نسل پنجم (5G)  و اپل نیز در رویداد Hi, Speed به‌صورت ویژه بدان پرداخت. براساس کالبدشکافی iFixit، آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ پرو به‌لطف بهره‌گیری از مودم مجزای X55 کوالکام از اتصال 5G پشتیبانی می‌کنند و درحقیقت روی شبکه‌ی Ultra Wideband شرکت Verizon در خاک آمریکا، اتصال پرسرعت mmWave با بیشینه‌ی ‌سرعت چهار گیگابیت‌برثانیه را نیز دراختیار کاربر می‌گذارند. کمپانی کمپانی اپل اظهار کرده   است ک برای سری  آیفون ۱۲ آنتن و قطعات رادیویی 5G سفارشی‌شده‌‌ای طراحی کرده و برای استفاده‌ی بهینه‌ی اپ‌ها از اتصال 5G مجموعه‌ی فرم‌ور iOS را در تمامی سطوح بهینه ساخته است.

کمپانی اپل می‌گوید برای بهینه‌سازی سیستم آنتن وک الگوریتم Beamforming محفظه‌های بی‌پژواکی طراحی و اتصال 5G را با ۱۰۰ اپراتور در ۳۰ منطقه‌ی مختلف آزمایش کرده است. آیفون ۱۲ می‌تواند در شرایط ایده ال  سرعت اتصال ۳٫۵ گیگابیت‌برثانیه‌ای را نیز فراهم سازد. کوپرتینونشین‌ها قابلیت نرم‌افزاری Smart Data Mode را نیز برای گوشی‌هایشان تدارک دیده‌اند که به‌موجب آن، آیفون‌های جدید برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، در مواقعی که به 5G نیازی نیست، به‌سرعت به اتصال LTE سوئیچ می‌کنند. 

عکس 

A14 Bionic، نخستین تراشه‌ی موبایل ۵ نانومتری دنیا، قلب تپنده‌ی تمام مدل‌های آیفون ۱۲ اپل است؛ همان‌ تراشه‌ای که توان پردازشی آیپد ایر ۴ را تأمین می‌کند. اپل می‌گوید تراشه‌ی جدیدش با افزایشی ۴۰ درصدی درمقایسه‌‌با A13 Bionic، بیش از ۱۱٫۸ میلیارد ترانزیستور در بطن خود دارد. این تراشه از مجموع ۲ هسته‌ی قدرتمند Firestorm و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف Icestorm با معماری جدید به‌عنوان CPU استفاده می‌کند و ماژول چهارهسته‌ای جدیدی با الگوریتم بهبودیافته‌ی فشرده‌سازی حافظه را به‌عنوان GPU به‌کار می‌گیرد.

اپل طبق معمول جزئیات فنی فرکانس هسته‌ها را به‌اشتراک نمی‌گذارد و صرفا ادعا می‌کند که CPU جدید سریع‌ترین نمونه در دنیای گوشی‌های هوشمند است؛ درحالی‌که GPU عملکردی بالغ‌بر ۵۰ درصد سریع‌تر از تمام تراشه‌های موبایل دیگر ارائه می‌دهد. براساس نتایج گیک‌بنچ آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ پرو، به‌نظر می‌رسد فرکانس توربو برای هسته‌های قدرتمند CPU معادل ۳٫۰ گیگاهرتز باشد، از سوی دیگر گفته می‌شود هسته‌های کم‌مصرف A14 به فرکانس بیشینه‌ی ۱٫۸ گیگاهرتز دست می‌یابند؛ اما براساس بررسی‌های AnandTech، فرکانس هسته‌های A14 حین فعال‌بودن تعداد مختلفی از هسته‌ها، بدین شکل خواهد بود

جدول 2

وتور پردازش عصبی A14 Bionic اکنون به‌جای ۸ هسته از ۱۶ هسته بهره می‌برد؛ تغییری که براساس گفته های کمپانی  اپل به ۸۰ درصد افزایش سرعت عملکرد در «حیاتی‌ترین مدل‌های یادگیری ماشین» می‌انجامد. واحد پردازش عصبی A14 ازپسِ اجرای ۱۱ تریلیون عملیات‌برثانیه برمی‌آید. همچنین، سرعت شتاب‌دهنده‌های ML اختصاصی CPU در محاسبات یادگیری ماشین ۷۰ درصد بیشتر است. بررسی‌‌های AnandTech نشان می‌دهد که دو هسته‌ی قدرتمند A14 به کش L2 اشتراکی ۸ مگابایتی و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف آن به کش L2 اشتراکی ۴ مگابایتی دسترسی دارند، از سوی دیگر مهندسان اپل به‌جای کش L3، کش اشتراکی سطح سیستمی ۱۶ مگابایتی را برای تمام بلوک‌های A14 در نظر گرفته‌اند.

عکس

کمپانی پل هیچ‌گاه درباره‌ی میزان رم آیفون صحبت می‌کند؛ اما براساس کالبدشکافی iFixit، اپل در آیفون ۱۲ ماژول ۴ گیگابایتی MT53D512M64D4UA-046 ساخت شرکت Micron و در آیفون ۱۲ پرو از ماژول ۶ گیگابایتی آن را به‌کار گرفته است. با نگاهی به سیستم نام‌گذاری Micron می‌توان متوجه شد که عدد 046 به فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتزی، عدد 53 به‌نوع Mobile LPDDR4-بودن رم، عبارت 512M64 به پهنای ۶۴ بیتی و عمق ۵۱۲ مگابیتی رم و در نهایت حرف D به ولتاژ ۱٫۱ (برای LPDDR4) یا ۰٫۶ ولت (برای LPDDR4x) اشاره دارند. باتوجه‌به بهره‌گیری نسل قبلی آیفون از رم LPDDR4x می‌توان با تقریب مناسبی حدس زد که کوپرتینونشین‌‌ها در آیفون‌ ۱۲ نیز چنین ماژولی به‌‌کار برده باشند؛ در هر صورت فقدان رم LPDDR5 با مصرف انرژی کمتر و بالغ‌بر ۱٫۵ برابر سرعت بیشتر درمقایسه‌با LPDDR4x را یکی از ضعف‌های سخت‌افزار آیفون‌های جدید مقابل پرچم‌داران شاخص اندرویدی است .

درحالی‌که آیفون ۱۲ مانند قبل در نسخه‌های ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت به‌فروش می‌رسد، نسخه‌ای حرفه‌ای اپل با ارتقا حافظه‌ی پایه به ۱۲۸ گیگابایت در نسخه‌های ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت دراختیار متقاضی قرار می‌گیرند. 

جدول 3

توجه کنید که سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی گوشی‌های اندرویدی در اپلیکیشن AndroBench با استفاده از فایل‌های ۳۲ و ۲ مگابایتی در قالب بلوک‌های ۲۵۶ کیلوبایتی سنجیده می‌شود؛ درحالی‌که آزمون PerformanceTest در دستگاه‌های iOS با فایلی ۹۰ مگابایتی و در قالب بلوک‌های ۱۶ کیلوبایتی انجام می‌شود؛ بنابراین، اعداد حاصل در آزمون iOS سخت‌گیرانه‌تر هستند.

عکس

کمپانی اپل بر خلاف تفکر کاربرن آیفون‌های جدید را با صفحات نمایش ۶۰ هرتزی روانه‌ی بازار ساخت. این کمپانی اپل مثل نسخه های مجود در سری های پیش  امکان تغییر وضوح را نیز دراختیار کاربر نمی‌گذارد؛ بنابراین چالش‌های پیش‌رو در بررسی پرچم‌داران اندرویدی را با آیفون ۱۲ نداریم. برای ارزیابی کارایی آیفون ۱۲ و آیفون ۱۲ پرو از آزمون‌های Antutu 8 (کارایی کلی گوشی)، GeekBench (عملکرد پردازنده‌ی‌ مرکزی در بارهای پردازشی تک یا چندهسته‌ای) و آزمون‌های 3DMark و GFXBench (بازده‌ گرافیکی گوشی) استفاده می‌کنیم. تمامی آزمون‌های گرافیکی به‌‌صورت Offscreen اجرا می‌شوند؛ بنابراین وضوح یا نرخ نوسازی نمایشگر تأثیری بر نتیجه‌ی حاصل نخواهد داشت.

جدول 4

ایفون ۱۲ پرو مکس به دلیل  بالاتر بودن وضوح نمایشگرش، در آزمون‌های Onscreen بنچمارک GFXBench به‌مقدار جزئی از نسخه آیفون ۱۲ پرو جا می‌ماند؛ اما در آزمون‌های Offscreen پابه‌پای این گوشی هوشمند می‌آید. پیش‌بینی برتری بسیار زیاد آیفون ۱۲ پرو مکس بر رقبای اندروید چندان دشوار نبود؛ تراشه‌ی A14 Bionic به‌رسم سال‌های گذشته به‌ویژه در بنچمارک‌های CPU-محور اختلاف معناداری با تراشه‌های دیگر از جمله اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس و اکسینوس ۹۹۰ دارد.

 باید نظاره گر این موضوع باشیم که  آیفون ۱۲ پرو مکس در استفاده‌‌های مداوم و سنگین، نظیر اجرای بازی های طولانی مدت و تماشای فیلم به مدت طولانی ‌ چه عملکردی از خود به‌نمایش می‌‌گذارد. زاجیتال  برای شبیه‌سازی چنین سناریویی، تست استرس ۲۰ مرحله‌ای 3DMark Wild Life را به‌کار می‌گیرد. آزمون یادشده در حالت عادی محتوای گرافیکی را با رزولوشن ۱۴۴۰ × ۲۵۶۰ پیکسل رندر می‌کند و با رزولوشن یکسان با صفحه‌نمایش گوشی به‌نمایش می‌گذارد.

جدول 5

آیفون ۱۲ پرو مکس کار خود را در آزمون استرس 3DMark Wild Life با رندر میانگین ۵۰ فریم‌برثانیه شروع می‌کند، سپس آزمون را با نوسان در همسایگی ۲۵ تا ۴۵ فریم‌برثانیه ادامه می‌دهد؛ اما نکته‌ی جالب‌توجه به پایداری بهتر این گوشی هوشمند درمقایسه‌با دو برادر دیگرش بازمی‌گردد، درحالی‌که آیفون ۱۲ و ۱۲ پرو حدود ۷۰ درصد از عملکردشان را حفظ کردند، پایداری عملکرد آیفون ۱۲ پرو مکس بیش‌از ۸۰ درصد به‌دست‌آمد.

دقت کنید که که در جریان آزمون استرس، تنها بنچمارک‌های متداول در بررسی‌های زاجیتال ، روی هر سه گوشی نصب بوده‌اند؛ بنابراین بسته به تعداد اپ‌های نصب‌شده روی دستگاه، ممکن است میزان پایداری عملکرد متفاوت باشد

باتری آیفون ۱۲ پرو مکس

متاسفانه یکی از معایب سری جدید گوش های کمپانی اپل که به نام سری 12 ما میشناسیم کاهش ظرفیت  باتری های آن ها است  .آیفون ۱۲ پرو مکس براساس کالبدشکافی iFixit ، پرچم‌دار تنومند اپل با کاهشی ۷ درصدی در ظرفیت، هم‌اکنون انرژی موردنیازش را ازطریق باتری ۳۶۸۷ میلی‌آمپرساعتی تأمین می‌کند. با توجه به ظرفیت‌های ۴۰۰۰+ میلی‌آمپرساعتی باتری در پرچم‌داران اندرویدی و اضافه‌شدن قابلیت پشتیبانی از شبکه‌های 5G به آیفون‌های جدید، به‌نظر می‌رسد که کوپرتینونشین‌ها حداقل روی کاغذ، کم‌کاری کرده‌اند.

عکس 

کمپانی اپل میزان شارژدهی سری جدید آیفون ۱۲ را در سناریوهای پخش ویدئوی آفلاین و پخش ویدئو آنلاین و پخش موسیقی، مطابق جدول زیر عنوان می‌کند. بدین‌‌ترتیب درمقایسه‌با نسل پیش، آمار پخش ویدئو آفلاین آیفون ۱۲ پرو یک ساعت کاهش یافته و برای مدل‌های دیگر بدون ‌تغییر باقی مانده است. باید توجه کرد که به‌دلیل موقعیت فعلی 5G در سطح دنیا، شارژدهی آیفون‌های جدید برای متقاضیان مختلف به‌شدت متغیر خواهد بود.

جدول 6

ا تنظیم روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت، قطع تمام اتصالات بی‌سیم (حالت پرواز) و صدای اسپیکر، سراغ آزمون پخش ویدئوی معیار زاجیتال با وضوح HD می‌رویم.

آیفون‌ ۱۲ پرو مکس در آزمون پخش فیلم، مدت‌زمان ۲۰ ساعت و ۴۷ دقیقه شارژدهی داشت که درست‌مانند آیفون ۱۲ پرو، با اختلافی چشم‌گیر، نسل گذشته را از پیش‌رو برمی‌دارد. متأسفانه آزمون PCMark در پلتفرم iOS دردسترس نیست؛ بنابراین نمی‌توانیم با معیار مناسب و استانداردی درباره‌ی شارژدهی آیفون‌های جدید در کاربری‌های روزمره اظهارنظر کنیم.

جدول 7

طبق شواهد به عمل آمده  پرحاشیه ترین خبر عمربوط به سری جدید عرضه شدهه سری 12 مربوط ‌ عرضه‌ی آن‌ها بدون شارژر است . کمپانی اپل در جعبه‌ی گوشی آیفون‌های جدید صرفا کابل USB-C به لایتنینگ قرار می‌دهد و دلیل چنین تغییری بزرگی  را دغدغه‌های زیست‌محیطی و افزایش حجم محموله‌های آیفون در اثر کوچک‌ترشدن جعبه‌ی آن‌ها عنوان کرده است . آن‌ها می‌گویند هم‌اکنون ۲ میلیارد شارژر آیفون در دست کاربران وجود دارد؛ اما باید توجه کرد که بخش عمده‌ای از شارژرهای کنونی از نوع USB-A هستند و دارندگان چنین شارژرهایی درنهایت باید برای آیفون ۱۲ به‌فکر تهیه‌ی شارژرهای ۲۰ واتی و USB-C جدید با پرداخت ۱۹ دلار باشند.

نویسنده

در مورد نویسنده این مطلب بیشتر بدانید

  • زاجیتال .
نظرات کاربران زاجیتال

نظر شما در مورد مطلب بالا چیست؟

    هنوز وارد نشده اید

    برای ارسال نظرات خود میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود بشوید و یا اگر هنوز ثبت نام نکرده اید در چند ثانیه ثبت نام کنید

    ورود به حساب کاربری